βιɢвαиɢ Ғσяɛʌɛя!
De' Owner

YG Baby here ! ^^ Im just an ordinary girl that addicted to five king ❤ Welcome to my Wonderland and just enjoy my blog


Entries About Linkies

My lovely bias ^^


Music time


Credits!

Template: Nurul AtiQah
Basecodes: Ainabillah Shafie
Edit: Me

Back to school


Assalammualaikum

  Ya Allah . Kejap je masa berlalu . Rasa macam baru je masuk sek menengah . Well ~ Im 14 to be ;_; Banyak yang aku nak share , tapi aku ringkaskan sebab terlalu malas nak taip xD

  BomHi . Unit terbaru dari YG .. Enjoy the pv ! Btw , semalam berlangsungnya SBS Gayo Daejun . Bagi aku performance paling daebak sekali , of course collaboration of Queen ! Omg . Seriously . Aku addict gila dengan performance diorang berbanding performance GDYB xb Thanks to Teddy sebab buat remix tu >< LeeHi and 2NE1 pun boleh tahan ~ 

  Oh ya , kan aku ada kata aku nak kurangkan kpop . A little bit susah , but aku akan cuba untuk kurangkan . But bukan stop okay ! Ada beza ~ Tentang sekolah pulak , Cik Nan tu tak confirm boleh amik ke tak . Ibu dah mohon asrama . Harap harap aku dengan Aina dapat ^^ Kalau tak , kena pindah ;_; Btw , aku dah padam beberapa post yang terdahulu . Okaylah . Just waiting for Taeyang full album and Bigbang's comeback . Bye

Sedar ;_;

Assalammualaikum ..



  Lepas baca blog kak Tiqah and seorang ustaz ni , mula aku sedar .. Aku terlalu lalai dengan hiburan di dunia sampai lupa apa tujuan Allah ciptakan aku dekat dunia ni .. Adalah jugak sebelum sebelum ni aku baca post macam tu , memang terniat nak insaf , dah tak nak buat dosa lagi , tapi akhirnya , niat hanya menjadi niat .. Adalah jugak , aku memang buat , tapi lusa tu , aku dah tak buat dah .. Ya Allah .. 
  
  Adalah satu hari tu dekat sek , masa tengah tunggu budak budak lain siap solat , ada seorang cikgu ni lalu then ternampak fail yang kawan aku pegang . Act , tu fail orang lain . Dia suruh kitorang jaga sekejap .. Dekat fail tu , ada gambar EXO . Then cikgu tu tengok je fail tu and mintak sekejap . Lepas tu , cikgu tu cakaplah , "Kamu tahu tak , kalau kamu asyik tengok gambar orang ni kan , boleh buat kamu lupa . Sebab tu lah belajar tak pandai , sebab tengok gambar diorang ni je . Bukan ke lebih baik tampal sirah Nabi ?" Cikgu tu bagi balik fail tu and terus pergi . Masa tu , aku geram gila mengutuklah cikgu tu dalam hati . "Kalau aku letak gambar kartun pun boleh buat aku pelupa ke ? Apalah .. Gambar je pun !" Tapi bila balik , ada betul jugak cakap cikgu tu . Buat kita lalai je ~ Bila aku fikir balik , sekarang ni aku just akan beli merchandise kpop yang berguna je like baju or beg . No keychain or album or other stuff yang aku tak boleh pakai selama beberapa tahun ! Konsert ? Hmm . Tipulah tak teringin . Lagi lagi aku ni .. Aku teringin sangat nak jadi salah satu daripada Yellow Ocean . Tapi bila fikir balik , lebih baik simpan duit untuk masa depan or lebih mulia kalau pergi bersedekah .. 

  Kepada semua kpopper dekat luar sana , janganlah kita terlebih mencintai 'bias' kita dari Allah & ibubapa kita . Janganlah kita terlalu mengagungkan kpop tu sangat . Jangan disebabkan kita berebut 'bias' kita dengan kawan-kawan sehingga mengakibatkan terputusnya hubungan silaturrahim . Okay ? 

  Ya Allah . Aku hanyalah hamba Mu yang lemah .. Yang mudah terikut dengan bisikan syaitan dan terpengaruh dengan nafsuku . Yang sentiasa melalukan dosa . Apabila ku hampir tersasar dari jalan Mu , kau tunjukkanlah aku kembali ke jalan Mu yang lurus .. Sekian .